Hevoskurssit 2020

Viikko 1 1.6.-5.6.

Kurssin aihe klo aika hinta
Junnujen estekurssi 6hlö 16-17 230€ -yksi paikka jäljellä!
Kesätunnit 8hlö 17-18 41€/tunti
Istuntakurssi 8hlö 18-19 täynnä
Kouluratakurssi 6hlö 19-20:30 310€ -yksi paikka jäljellä!
 • Junnujen estekurssilla harjoitellaan erilaisilla puomi- ja estetehtävillä 50-70cm tasolla. Hyvään rytmiin, teihin ja esteillä mukautumiseen keskittyen.
 • Kesätunnit soveltuvat kaikentasoisille ratsastajille. Voit tulla yksittäiselle tunnille tai kaikille viidelle oman aikataulun mukaan.
 • Istuntakurssi soveltuu kaiken tasoisille ratsastajille, jotka haluavat löytää vakautta ja varmuutta omaan asentoon hevosen selässä. Keskitytään erityisesti ratsastajan rentouteen ja hevosen liikkeisiin mukatumiseen kaikissa askellajeissa.
 • Kouluratakurssilla harjoitellaan erilaisia kouluratojen teitä ja varsinaisia radan osia. Keskitytään siihen mitkä tekijät vaikuttavat kouluradalla tuomarin arvioon teistä, siirtymisistä, istunnasta jne. Kurssin lopuksi ratsastetaan valitsemallasi kouluohjelmalla rataharjoitus. Sopii HeB-HeA tasoisille ratsastajille.

Viikko 2 8.6. -12.6.

Kurssin aihe klo aika hinta
Estekurssi 6hlö 16-17 230€-vain yksi paikka jäljellä!
Helppo estekurssi 6hlö 17-18 täynnä
Koulukurssi HeA+ 6hlö 18-19 täynnä
Oma kurssi 19-20 täynnä
 • Estekurssilla harjoitellaan erilaisilla puomi- ja estetehtävillä 50-70cm tasolla. Hyvään rytmiin, teihin ja esteillä mukautumiseen keskittyen. Soveltuu jo jonkin verran hypänneille ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen hyvin laukassa eri tempoissa.
 • Helpolla estekurssilla mennään erilaisia puomi- ja estetehtäviä 40-60cm tasolla. Hyvään rytmiin, teihin ja esteillä mukautumiseen keskittyen. Sopii kaikille jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa, mutta syystä tai toisesta ei ole vielä hypännyt paljoa tai hyppääminen jännittää hieman.
 • HeA+ koulukurssilla harjoitellaan jo hieman vaativampia kouluratsastuksen tehtäviä. Taivutuksia, väistöjä ja siirtymisiä eri tempoissa ja kokoamisasteissa harjoitellen. Sopii kokeneille ratsastajille jotka pystyvät ratsastamaan hevosen tahtiin ja tasapainoon.

Viikko 3 15.6. -18.6.

Kurssin aihe klo aika hinta
Kesätunnit 8hlö 16-17 41€/tunti - to 18. pv vielä muutama paikka
Kankikurssi 8hlö 17-18 täynnä
Istuntakurssi 6 hlö 18-19 täynnä
Oma kurssi 19-20:30 täynnä
 • Kesätunnit soveltuvat kaikentasoisille ratsastajille. Voit tulla yksittäiselle tunnille tai kaikille neljälle oman aikataulun mukaan.
 • Kankikurssilla harjoitellaan kouluratsastusta kankisuitsituksella. Hajoitellaan kaksien ohjien pitämistä käsissä ja miten nivelkuolaimen ja kankikuiolaimen vaikutus hevoseen eroaa ja millaisella tuntumalla ohjien tulisi olla eri tilanteissa ja tehtävissä. Soveltuu ratastajille jotka hallitsevat hevosen hyvin kaikissa askellajeissa ja omaa riittävän kehonhallinnan, jotta ei tukeudu ohjaan tasapainon ylläpitämiseksi. Ei tarvitse olla ratsastanut kankisuitsituksella aikaisemmin.
 • Istuntakurssilla keskitytään ratsastajan asennon rentouteen ja jäntevyyteen. Miten mukautua hevosen liikkeisiin eri askellajeissa ja kuinka käyttää istuntaa tehokkaana ja merkittävänä osana ratsastajan apujen käyttöä. Soveltuu ratsastajille, joilla on jo jonkin verran kokemusta ja kiitettävä kehonhallinta

Viikko 4 22.6. -26.6.

Kurssin aihe klo aika hinta
Helppo koulukurssi 8hlö 16-17 täynnä
Takaisin satulaan-kurssi 8hlö 17-18 täynnä
Omakurssi 6hlö 18-19 täynnä
Kokeneiden estekurssi 6hlö 19-20:30 täynnä
 • Helppo koulukurssi soveltuu kaikentasoisille ratsastajille, jotka kykenevät ratsastamaan kaikissa askellajeissa. Keskitytään tahtiin ja suoruuteen erilaisten siirtymisten ja ratsastusradan teiden avulla ratsastajan istuntaa unohtamatta.
 • Takaisin satulaan- kurssiille ovat kaikki ratsastusharrastuksen aloittamisesta kiinnostuneet tervetulleita. Vaikka olisi edellisestä ratsastuskerrasta vierähtänyt useita vuosia, tai olet kokeillut vain muutamia kertoja, tai et ole koskaan ratsastanutkaan, niin tällä kurssilla pääset hyvin alkuun. Harjoitellaan ihan ratsastuksen perusteita rauhallisilla opetushevosilla avustajan kulkiessa vierellä. Aikaisempi ratsastuskokemus ei välttämätöntä, kohtalainen lihaskunto ja kehonhallinta riittää.
 • Kokeneiden estekurssilla harjoitellaan erilaisilla puomi- ja estetehtävillä 70-90cm korkeudella. Keskitytään tehtävissä rytmiin ja suoruuteen, sekä hyppyihin mukautumiseen. Harjoitellaan eri tempoissa ratsastamista, sekä teiden ja estettä lähestymisen vaikutusta tehtävien sujuvuuteen. Kurssin lopuksi ratsastetaan rataharjoitus. Sopii ratsastajille joilla on aikaisempaa kokemusta hyppäämisestä ja pystyvät hallitsemaan hevosen hyvin kaikissa askellajeissa ratsastaen tahdissa ja tasapainossa. Ratsastajilla oltava myös hyvä tasapaino ja kehonhallinta.

Kurssin varausmaksu on 70 €, varausmaksu lähetetään 7 vrk:n kuluessa varauksesta. Loppumaksu tulee olla maksettuna 2 viikkoa ennen kurssin alkamista. Varausmaksua ei palauteta mikäli kurssi peruutetaan ilman lääkärin todistusta. Kurssi laskutetaan sähköisesti.


Ilmoittautumiset sekä lisätiedot sähköisesti kilontalli@kolumbus.fi tai numerosta 09 541 6200