KRK – Kilon Ratsastuskerho ry

Kilon Ratsastuskerho eli KRK on Kilon Tallin yhteydessä toimiva Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura, joka järjestää ratsastuskilpailuja, valmennuksia ja muita monipuolisia tapahtumia. Suosittelemme ratsastuskoulun tuntiratsastajille ja muille Kilon Tallin asiakkaille seuraan liittymistä, sillä kaikentasoisille ratsastajille suunnattujen hauskojen tapahtumien lisäksi jäsenetuihimme kuuluvat mm. ratsastajan kattava tapaturmavakuutus sekä Hippos-lehti. Hyvä vakuutus on hyödyllinen turva kaikille hevosten kanssa toimiville, mutta säännöllisesti minkä tahansa SRL:n hyväksymän ratsastuskoulun tunneilla käyville harrastajille voimassaoleva vakuutus on vaatimus. Muiden etuuksien lisäksi KRK:n jäsenet saavat usein alennuksia seuran järjestämien kilpailuiden osallistumismaksuista sekä muista tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Kirmaa Kilon Ratsastuskerhoon – Tietoa jäseneksi liittymisestä

Valitse itsellesi sopiva jäsenyystyyppi alta ja ota sitten yhteyttä seuramme jäsensihteeriin.
Täysjäsen (seniori ja juniori) saa kaikki liiton tarjoamat jäsenedut kuten 1) Lähitapiolan tapaturmavakuutuksen, joka on voimassa AINA hevosia hoidettaessa, ratsastaessa sekä matkoilla tallille ja sieltä pois, 2) Hippos-lehden 8 kertaa vuodessa, 3) oikeuden osallistua ratsastuskilpailuihin 4) sekä paljon muita etuja, joista tarkemmin www.ratsastus.fi/jäsenedut

2017 seurajäsenyys hinnat:

 • SENIORIJÄSEN 62,00 €
 • JUNIORIJÄSEN 50,00 €
  KANNATUSJÄSEN 20,00 €
 • Perhejäsen (seniori ja juniori) edut ovat muuten samat kuin täysjäsenellä, mutta hän ei saa Hippos-lehteä eikä hänelle voida myöntää kansallista kilpailulupaa tai toimihenkilöoikeuksia. Perhejäsenen täytyy asua samassa taloudessa täysjäsenen kanssa ja kuulua samaan seuraan kuin täysjäsen. Vuosimaksut 2017:

 • SENIORI 33,00 €
 • JUNIORI 27,50 €
 • Liity jäseneksi tai kysyä lisätietoja! Ota yhteyttä seuramme jäsensihteeriin Saara Huhtaseen: saara.huhtanen@gmail.com

  Kaikki KRK:n toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita liittymään seuramme Facebook-ryhmään, jossa kerromme lisätietoja ajankohtaisista aiheista ja jossa voit esittää toiveita toiminnasta tai osallistua keskusteluun. Hae Facebookista ryhmä KRK - Kilon Ratsastuskerho ja lähetä meille liittymispyyntö. FB-ryhmään liittyminen ei edellytä seuran jäsenyyttä. Nähdään siellä! Paljon tietoa ajankohtaisista tapahtumista löydät myös Kilon Tallin ratsastuskoulun ilmoitustaululta.

  KRK:n teemat vuodelle 2017 – Hevosmiestaidot ja ratsastajan kehonhallinta

  KRK tarjoaa tänä vuonna jäsenilleen mahdollisuuksia kehittyä sekä hevosmiestaidoissa että ratsastajan kehonhallinnassa. Järjestämme vuoden mittaan hevosmiestaidon työpajoja toivotuista aihe-alueista sisältäen teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kehonhallintaan liittyen annamme mahdollisuuden tutustua muutamiin ratsastajille erityisen hyödyllisiin ja hauskoihin liikuntamuotoihin, jotka voivat edistää ratsastajan taitoja jopa yllättävän suurin harppauksin. Tarkkaile tallin ilmoitustaulua sekä KRK:n Facebook-ryhmää ja ilmoittaudu mukaan!

  Hevosmiestaidot

  Ratsastusharrastuksen välttämätön osa ovat ns. hevosmiestaidot, joilla tarkoitetaan ratsastajan tietoja hevosten tarpeista, terveydestä, ruokinnasta, taitoja hevosen ja sen varusteiden perushoidossa sekä käsittelyssä eri tilanteissa ja lisäksi ymmärrystä hevosen käyttäytymisestä ja viestinnästä. Hevosmiestaitojen tärkeys liittyy ensisijaisesti lajin harrastamisen turvallisuuteen, mutta myös nautittavan yhteistyön luomiseen ihmisen ja hevosen välille.

  Ratsastajan kehonhallinta

  Ratsasta paremmin, kohota kuntoa ja pidä hauskaa! Ratsastajana voi edistyä myös ilman hevosta. Oman kehon hallinta, liikkuvuus ja lihaskunto vaikuttavat voimakkaasti kykyymme kehittyä ratsastajina, olimme sitten aloittelijoita tai ammattikilparatsastajia. Apujen tehokas ja oikea-aikainen käyttö, hevosen liikkeen mukana pysyminen, rytmitaju, tasapaino ja oman kehon kannatus parantavat viestintäämme hevosen selässä ja helpottavat hevosen rentoa liikkumista. Saumaton yhteistyö hevosen ja ratsastajan välillä on mahdollista ainoastaan, mikäli molemmat hallitsevat kehonsa niin hyvin, että yhteinen tasapaino on mahdollista löytää.